Miód Na Stole

Miód – rodzaje i właściwości

Mówi się „jakie pszczoły, taki miód”, jednak w rzeczywistości właściwości miodu zależą głównie od tego, z jakich roślin pszczoły zbierały nektar i od pyłku kwiatowego. Dojrzały miód ma konsystencję gęstego syropu krystalizującego się w okresie przechowywania. Warto poznać odmiany i właściwości miodu, by z głową stosować „domowy lek” na różne dolegliwości.

MIÓD AKACJOWYMiód akacjowy

MIÓD FACELIOWYMiód Faceliowy

MIÓD GRYCZANYMiód gryczany

MIÓD LIPOWYMiód Lipowy

MIÓD RZEPAKOWYMiód rzepakowy

MIÓD SPADZIOWYMiód spadziowy

MIÓD WIELOKWIATOWYMiód wielokwiatowy

MIÓD WRZOSOWYMiód wrzosowy

Materiały pochodzą z Ekokalendarz.pl.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *