Piekarnik do chleba - W pełni automatyczne przygotowanie gwarantuje gniecenie, wystarczające rośnięcie, dobrej jakości pieczenie i następne podgrzewanie bez konieczności twojej ingerencji
- Wielozadaniowe użycie:
a) pieczenie różnorodnych rodzajów chleba (słony, słodki, biały, pełnoziarnisty albo bezglutenowy)
b) realizowanie zróżnicowanych rodzajów ciast, dżemów, marmolad, tortów, kołaczy, herbatników, mięsa mielonego, jogurtów itd.
- Program WŁASNY do indywidualnego ustawienia etapu przygotowania chleba
- Możliwość 3 wielkości chleba (0,5 kg / 0,75 kg / 1 kg)
- wybór zabarwienia skórki (3 stopnie ustawienia)
- Forma do pieczenia z nieścierającym się wykończeniem powierzchni do przystępnej konserwacji
- 1 hak do ugniatania
- użyteczny nachylany uchwyt do wygodnej manipulacji z naczyniem
- Wieko się szklanym wziernikiem umożliwiającym łatwą kontrolę w trakcie przygotowania
- krystaliczny ekran z zobrazowaniem stanu przygotowania
- Sygnał akustyczny zwracający uwagę na możliwość dodania następnego składnika
- 15-godzinny wyłącznik czasowy - funkcja opóźnionego uruchomienia
- Funkcja samoczynnego utrzymywania temperatury (60 minut) po dokończeniu przygotowania
- Pamięć w razie wyłączenia prądu el.
- Moc pobierana 600 W
Wyposażenie: forma do pieczenia, hak do ugniatania, naczynia pomiarowe, kubek, haczyk
12 wstępnie nastawionych programów: 1. KLASYK - jest asygnowany do białego pszennego i brązowego żytniego chleba, jeszcze do chleba z dodatkiem ziół a rodzynek
2. Prędki - jest dedykowany do prędkiego przygotowania białego, pszennego i żytniego chleba. W tym trybie jest chleb mniejszy a ma gęsty środek.
3. SŁODKI - jest dedykowany do wypieku słodkich typów chleba z bardziej chrupka skórką niżeli przy pieczeniu programem klasyk.
4. PEŁNOZIARNISTY - jest dedykowany do wypieku chleba pełnoziarnistego z mąki z niską zawartością glutenu.
5. BEZGLUTENOWY - jest przeznaczony do przygotowania chleba bezglutenowego.
6. CIASTO - jest dedykowany do gniecenia/mieszania a następne rośnięcia ciasta bez pieczenia. Do przygotowania ciasta możesz wykorzystać różnorodnych bezkompromisowców dla zróżnicowanych rodzai pieczywa (np. Rogale chlebowe, pizza itp.).
7. GNIECENIE - jest przeznaczony tylko do gniecenia ciasta (bez rośnięcia). Do gnieceniu ciasta możesz wykorzystać najróżniejszych bezkompromisowców dla zróżnicowanych rodzai pieczywa (np. Rogale chlebowe, pizza itp.).
8. TORT - jest przeznaczony do gniecenia/mieszania ascetycznców (np. Na tort, kołacz), które następnie pieczą się w nastawionym czasie.
9. DŻEM - jest dedykowany do przygotowania dżemu albo marmolad z świeżych owoców.
10. JOGURT - jest przeznaczony do przygotowania domowego jogurtu.
11. PIECZENIE - jest asygnowany do wypieku brązowego chleba, tortów albo mięsa mielonego.
12. WŁASNY - jest dedykowany dla indywidualnego ustawienia etapu przygotowania chleba