• Agar 100g, 24548 - Galeria
  • Agar 100g, 24548 - Foto produktu

Zdjęcia produktu

Pozostałe ciasta i słodycze

Agar 100g, 24548 (Vivio)

Opinie / recenzje

Brak danych

Podstawowe dane

  • Kategoria: Artykuły spożywcze » Pozostałe ciasta i słodycze
  • Marka: Vivio
  • Stan magazynowy: Produkt niedostępny
Więcej cech produktu

Skrócony opis

Agar ma postać wysuszonego proszku, który jest stosowany w kuchni, jako substancja żelująca. Agar praktycznie nie zawiera kalorii i ma kleistą konsystencję, poprzez co wspomaga proces trawienia i...

Promocja dla Ciebie

Najlepsza cena w bazie: Brak produktu Oferta przygotowane przez sklep: Przejdź do sklepu Podobne produkty

By dostarczyć Państwu najatrakcyjniejszą cenę został przejrzany wachlarz ogromnej ilości sklepów on-line. Niestety, ale żaden partner nie ma w magazynie na tę chwilę produktu Agar 100g, 24548. Asortyment w kategorii Pozostałe ciasta i słodycze jest odświeżany w czasie rzeczywistym, zapraszamy za kilka minut.

Pełny opis Agar 100g, 24548

Agar ma postać wysuszonego proszku, który jest wykorzystywany w kuchni, jako substancja żelująca. Agar praktycznie nie mieści kalorii i ma kleistą konsystencję, przez co wspomaga cykl trawienia i jest bezpieczny dla żołądka.

dużo osób zadaje sobie pytanie, czy agar to to samo co żelatyna? Pełni taką samą funkcję. Jest zamiennikiem żelatyny, zalecanym zwłaszcza dla osób, które nie chcą albo ze względów zdrowotnych nie mogą jej jeść. Żelatyna to też towar naturalny, lecz pochodzenia zwierzęcego. Powstaje z kolagenu, który znajduje się w skórze, kościach i chrząstkach zwierząt. Z tego względu nie jest stosowna dla wegetarian i wegan. W przeciwieństwie do agaru mastandardowy smak, który może być wyczuwalny w potrawach. Roślinne substancje żelujące, będące alternatywą dla żelatyny, to właśnie agar, pektyna (występująca naturalnie np. W jabłkach, morelach i marchwi), a także karagen (mech irlandzki).

Agar stosuje się z reguły w proporcji jedna/dwie łyżeczki na litr wody. W pierwszej kolejności należy namoczyć go w wodzie albo mleku, a następnie gotować poprzez 5 do 10 minut. Dłuższa obróbka cieplna pozwoli pozbyć się standardowego, morskiego zapachu. Rozpuszcza się w temperaturze 85-95 poziomów Celsjusza. Jest dużo łatwiejszy w użyciu niżeli żelatyna, ponieważ tężeje w temperaturze pokojowej. Jeśli uzyskana konsystencja potrawy nie jest zadowalająca, za każdym razem można podgrzać agar ponownie, rozcieńczyć lub dodać obszerniejszą jego ilość.

KRAJ POCHODZENIA: Hiszpania

Parametry produktu

Kategoria

Pozostałe ciasta i słodycze

Producent

Vivio

Opinia użytkowników

-

Recenzje / opinie użytkowników

Jeżeli udało Ci się korzystać z prezentowanego Agar 100g, 24548 podziel się z użytkownikami oceną i opinią. Wskaż czy relacja jakości do ceny jest dobra, jakie są Twoje odczucia z użytkowania, a także czy nie żałujesz zakupu produktu.

Dodaj ocenę lub dłuższą recenzję:

Imię
Ocena
Tytuł
Opinia

Agar 100g, 24548 nabędziesz w sklepch

Przed wyborem miejsca, gdzie kupisz Agar 100g, 24548 zapoznaj się z oceną danej firmy, oraz dodaj ewentualny koszt wysyłki. Jeżeli masz bardziej szczegółowe zapytania dotyczące specyfikacji produktu - kieruj je wprost do producenta Vivio lub sklepu.