Przyprawą są zamknięte w drobnych torebkach nasiona kardamonu. Kardamon ma intensywny, korzenny smak z wyraźną cytrusową nutą.Stosuje...
Zobacz w sklepieImbir stosuje się jako przyprawę do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny. Dodaje delikatnego smaku potrawom z ryżu,...
Zobacz w sklepieświetnie nadaje się jako dodatek do serów, sałatek, potraw z grzybów, mięsa, dziczyzny, ryby i sosów. Polepsza on smak białego sera,...
Zobacz w sklepieGoździki to aromatyczna przyprawa wykorzystywana do mięs, dziczyzny, RYB i marynat. Użytkowane również są do wyrobów cukierniczych,...
Zobacz w sklepiePapryka słodka mielona może być użytkowana w kuchni wszechstronnie – do potraw mięsnych, twarogów, wędlin, sałatek, sosów, potraw z...
Zobacz w sklepieSól himalajska pochodzi z najwyższych gór świata, z miejsca, gdzie miliony lat temu znajdował się słony ocean. Jest najczystszą solą...
Zobacz w sklepie