Aksamitne Mięso Przyprawa Aksamitna - geneza powstania. Przyprawa Aksamitna albo inaczej aksamitne mięso to aromatyczna kompilacja naszego autorstwa. Jej skład jest oparte na rodzimych produktach, czyli polskie pestki dyni, płatki pomidora oraz cebul, z dodatkiem czosnku i sól. Wszystko to jest razem wymieszane oraz zmielone na znikomy proszek dzięki temu uzyskujemy delikatną i aromatyczną kompozycję przyprawową. Aksamitne mięso parametry odżywcze Pestki dyni dostarczają organizmowi dużo witamin. Cynk, mangan, fosfor oraz miedź to tylko parę z licznych posiadających przez te ziarno witamin. Warto także wspomnieć iż zawierają od nienasycone kwasy tłuszczowe oraz fitosterole które maja szczególnie pozytywny wpływ na funkcjonowanie organizmu człowieka. Przyczyniają się pomiędzy innymi do polepszenia nastroju oraz zmniejszenia prawdopodobieństwa wystąpienia cukrzycy rodzaju II i chorób nowotworowych w obrębie płuc.Suszone pomidory posiadają konkretny,przyjemny smak i są pełne korzyści dla organizmu. Są źródłem likopenu, potasu i witaminy C. Likopen nadaje suszonemu pomidorowi jasnoczerwony kolor i pomaga chronić je przed promieniami ultrafioletowym. W podobny sposób może pomóc bronić komórki przed uszkodzeniem. Pomidory zawierają również potas, witaminy B i E oraz inne składniki odżywcze. Płatki pomidorowe pomagają zniżyć: niektóre nowotwory, ryzyko chorób serca, infekcje dróg moczowych i stres oksydacyjny. Suszony pomidor zachowuje ponad 90% swojej „świeżej wartości odżywczej. Cebula suszona zawiera między innymi witaminę A, B1 która jest używana w chorobach układu nerwowego, B2 oraz witaminę PP która wpływa na uregulowanie poziomu cholesterolu we krwi. Kolejnym elementyem aksamitnego mięsa jest czosnek który jest powszechnie znany jako naturalny antybiotyk, mający ponadto atrybuty przeciwnowotworowe i hamujące rozwój bakterii. użycie przyprawy aksamitnej Aksamitne mięso jak sama nazwa wskazuje pasuje perfekcyjnie do każdego rodzaju mięsa. Dzięki swojemu składowi może być też cennym uzupełnieniem innych przypraw do mięs czy sosów. Oprócz tego przyprawa aksamitna znamionuje się dużą wszechstronnością. Docenią równocześnie osoby stawiające pierwsze kroki w kulinariach, jak i zapracowani miłośnicy domowej kuchni, czy też osoby poszukujące nowych smaków i szanujące eksperymentować z daniami. Jest wyśmienitym uzupełnieniem każdego typu sałatek i dipów. Znakomicie nadaje się dodatkowo do jajecznicy czy warzyw smażonych na patelni. Nie wspominając o przepysznej kanapce z masłem i naszą przyprawą.