Brak danych
Olej dyniowy, tłoczony klasycznie, nieoczyszczony ma zielonobrązową barwę, intensywny orzechowy smak i doskonały aromat oraz przyjemną, gęstą konsystencję. 100% olej z pestek dyni, powstał z lekko...
Aby zaprezentować Ci znakomitą cenę zostało przeszukane zestawienie ogromnej ilości hurtowni oraz sklepów internetowych. Wynikiem końcowym dokonanych zestawień było znalezienie 1 ofert. Najkorzystniejszą z nich jest oferta sklepu online BadaPak.pl, w którym można zamówić Olej z pestek dyni tłoczony tradycyjnie, nieoczyszczony BIQOIL 250ml 1 szt. w świetnej cenie 29,90. Do podanej ceny prawdopodobnie należy dodać koszt doręczenia.
Olej dyniowy, tłoczony tradycyjnie, nieoczyszczony ma zielonobrązową barwę, intensywny orzechowy smak i wyśmienity aromat, a także miłą, gęstą konsystencję. 100% olej z pestek dyni, powstał z lekko prażonych, specjalnie wyselekcjonowanych pestek dyni, które wybierane są każdorazowo ze szczególną dokładnością.
Jest olejem, który posiada wybitne walory smakowe, dzięki temu może być użytkowany zarówno do dań wytrawnych, jak i deserów i potrafi diametralnie zmienić ich dotychczasowy charakter. Dodany do posiłku sprawia, że zwyczajna potrawa nabiera niecodziennego i nieszablonowego charakteru.
Olej z pestek dyni powinno się spożywać na zimno, np. Jako dodatek do sałatek, surówek, sosów, dipów, słodkości. Perfekcyjnie się sprawdza jako sos do lodów. Nieprzeciętnie komponuje się też z gotowanymi warzywami oraz jako dodatek do kasz, ryżu i makaronów.
nadzwyczajnie nada się jako sos do zup kremów – doskonale podkreśli smak i aromat takich zup jak zupa dyniowa, marchewkowa, z soczewicy, z kalafiora, z białych warzyw czy z pora. Wspaniale smakują także parowane warzywa polane olejem z pestek dyni – olej nadaje im głębi i interesującego charakteru. Jeszcze w XIX wieku, nasi przodkowe przyrządzali na wsiach prawdziwy rarytas – kaszę gryczaną polewaną świeżym olejem z pestek dyni – tak podana kasza smakuje wybornie!
Olej z pestek dyni nadaje się w dodatku do past warzywnych i twarogowych – połączony z białym serem nada się jako farsz do naleśników. Można dodać go także do świeżo przygotowanego hummusu.
Olej dyniowy kojarzony jest pomiędzy innymi z kuchnią austriacką, której najpopularniejszą potrawą właśnie z tym tłuszczem są… lody śmietankowe z olejem dyniowym. Lecz olej z pestek dyni to też nieodzowny składnik wielu dań kuchni węgierskiej, której daniom nadaje niebanalnego charakteru.
Powinien być używany wyłącznie na zimno – co to oznacza – nie wolno na nim smażyć, gotować czy używać do pieczenia. Poddany działaniu wysokiej temperatury zmienia jego właściwości i olej traci na zawartości cennych kwasów tłuszczowych.
elementy: 100% olej z pestek dyni.
Specjalne warunki przechowywania albo użycia: ze względu na wysoką zawartość kwasów tłuszczowych (które błyskawicznie się utleniają), powinien być przechowywany w chłodnym i ciemnym miejscu. Najlepiej przechowywać go w lodówce, jednak nie jest to potrzebne.
Producent: Laboratorium BIOOIL S.C. Biuro Handlowe ul. Ozdobna 1C, 65-155 Zielona Góra.
Jeżeli udało Ci się korzystać z Olej z pestek dyni tłoczony tradycyjnie, nieoczyszczony BIQOIL 250ml 1 szt. podziel się z nami oceną lub opinią. Napisz innym czy relacja cena / jakość jest zadowalająca, jakie są Twoje odczucia ze stosowania, a także czy nie żałujesz zakupu.
Podczas wyboru sklepu, gdzie dokonasz zakupu Olej z pestek dyni tłoczony tradycyjnie, nieoczyszczony BIQOIL 250ml 1 szt. uwzględnij oceny firmy, oraz dodaj cenę wysyłki i dostawy. Jeżeli masz szczegółowe zapytania dotyczące produktu - adresuj je prosto do producenta Polska lub sklepu.