Brak danych
Olej dyniowy, tłoczony tradycyjnie, nieoczyszczony ma zielonobrązową barwę, intensywny orzechowy smak i znakomity aromat, a także przyjemną, gęstą konsystencję. 100% olej z pestek dyni, powstał z...
Aby zaoferować Państwu najlepszą cenę zostało przejrzane zestawienie kilkuset sklepów on-line. Końcowym efektem zrealizowanych porównań jest wytypowanie 1 ofert. Najlepszą z nich jest propozycja w sklepie on-line BadaPak.pl, w którym możesz zamówić Olej z pestek dyni tłoczony tradycyjnie, nieoczyszczony BIQOIL 0,5L 1 szt. w znakomitej cenie 49,00. Wyświetloną cenę należy powiększyć o koszt wysyłki.
Olej dyniowy, tłoczony tradycyjnie, nieoczyszczony ma zielonobrązową barwę, intensywny orzechowy smak i perfekcyjny aromat oraz miłą, gęstą konsystencję. 100% olej z pestek dyni, powstał z lekko prażonych, specjalnie wyselekcjonowanych pestek dyni, które wybierane są każdorazowo ze szczególną precyzyjnością.
Jest olejem, który ma wybitne walory smakowe, dzięki czemu może być używany równocześnie do dań wytrawnych, jak i deserów i potrafi diametralnie zmienić ich dotychczasowy charakter. Dodany do posiłku sprawia, iż zwyczajna potrawa nabiera niecodziennego i unikatowego charakteru.
Olej z pestek dyni powinno się spożywać na zimno, np. Jako dodatek do sałatek, surówek, sosów, dipów, słodkości. Genialnie się sprawdza jako sos do lodów. Idealnie komponuje się też z gotowanymi warzywami oraz jako dodatek do kasz, ryżu i makaronów.
nieprzeciętnie nada się jako sos do zup kremów – rewelacyjnie wyróżni smak i aromat takich zup jak zupa dyniowa, marchewkowa, z soczewicy, z kalafiora, z białych warzyw czy z pora. Świetnie smakują też parowane warzywa polane olejem z pestek dyni – olej nadaje im głębi i interesującego charakteru. Jeszcze w XIX wieku, nasi przodkowe przyrządzali na wsiach prawdziwy rarytas – kaszę gryczaną polewaną świeżym olejem z pestek dyni – tak podana kasza smakuje wybornie!
Olej z pestek dyni nadaje się także do past warzywnych i twarogowych – połączony z białym serem nada się jako farsz do naleśników. Można dodać go także do świeżo przygotowanego hummusu.
Olej dyniowy kojarzony jest między innymi z kuchnią austriacką, której najpopularniejszą potrawą właśnie z tym tłuszczem są… lody śmietankowe z olejem dyniowym. Lecz olej z pestek dyni to jeszcze nieodzowny element wielu dań kuchni węgierskiej, której daniom nadaje ciekawego charakteru.
Powinien być używany wyłącznie na zimno – co to oznacza – nie wolno na nim smażyć, gotować czy używać do pieczenia. Poddany działaniu wysokiej temperatury zmienia jego cechy i olej traci na zawartości cennych kwasów tłuszczowych.
komponenty: 100% olej z pestek dyni.
Specjalne warunki przechowywania albo zastosowania: ze względu na wysoką zawartość kwasów tłuszczowych (które ekspresowo się utleniają), powinien być przechowywany w chłodnym i ciemnym miejscu. Najlepiej przechowywać go w lodówce, jednak nie jest to potrzebne.
Producent: Laboratorium BIOOIL S.C. Biuro Handlowe ul. Dekoratywna 1C, 65-155 Zielona Góra.
Jeśli tylko miałeś sposobność skorzystać z oferowanego produktu Olej z pestek dyni tłoczony tradycyjnie, nieoczyszczony BIQOIL 0,5L 1 szt. podeślij swoją subiektywną recenzję i opinię. Poinformuj czy relacja ceny do jakości jest dla Ciebie na dobrym poziomie, jakie są Twoje z użytkowania, a także czy możesz polecić produkt.
Przed wyborem sklepu, w którym dokonasz zakupu Olej z pestek dyni tłoczony tradycyjnie, nieoczyszczony BIQOIL 0,5L 1 szt. obowiązkowo uwzględnij ocenę firmy, a także dodaj cenę ewentualnej wysyłki. Jakiekolwiek szczegółowe pytania dotyczące specyfikacji produktu kieruj bezpośrednio do sklepu lub producenta Polska.